El proper dilluns, 29 d’abril, se celebra el Dia internacional de la Dansa i el Consell Esportiu del Baix Llobregat considera que és l’ocasió idònia per recordar els beneficis en salut física i mental que proporciona el ball. Els experts apunten que, a través de la dansa, el cos allibera endorfines i neurotransmissors que generen una sensació de benestar i felicitat que millora la salut mental, però també la física. Per això, el Consell, fidel al seu compromís de promoure valors i hàbits saludables a través de l’activitat física, impulsa iniciatives per incentivar el ritme entre la joventut i els infants de la comarca. Una d’aquestes iniciatives és el Baix Dance, un “Got Talent” del Baix Llobregat. A més, aquest 2024, el Consell Esportiu del Baix Llobregat junt amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya organitza a Vallirana la segona Final Nacional de ritmes i balls, que se celebrarà el proper 8 de juny a Vallirana.
El Baix Dance, un ‘Got Talent’ del Baix Llobregat
Garantir el bon desenvolupament de valors, premiant el gaudiment, el show, el treball en equip, l’execució i la composició de les coreografies, aquest és l’objectiu del Baix Dance, una jornada oberta a centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa de la comarca, que pretén mostrar el treball creatiu a través de l’expressió corporal, el moviment i la dansa. Les tres jornades anuals estan dirigides tant a infants entre els 6 i 12 anys, com a adolescents entre els 13 i 18 anys amb llicència de Jocs Escolars. La participació està oberta a tothom, excepte als/les participants de gimnàstica aeròbica, gimnàstica rítmica, patinatge artístic i gimnàstica artística, ja que són modalitats esportives que ja disposen de les seves pròpies jornades de competició.
Els i les participants s’organitzen en grups d’entre 2 i 26 participants i ballen una peça musical de, com a màxim, tres minuts i mig. “És el ‘Got Talent’ de la comarca perquè s’organitza com un show, amb un presentador molt divertit i un jurat experimentat que valora aspectes com la interacció entre els membres del grup, l’entusiasme o la coordinació. A més, se’ls hi dóna el micròfon als participants perquè puguin aportar el que vulguin i totes les jornades finalitzen amb un ball col·lectiu de tots els participants i assistents”, apunta Eva Calbó, secretària tècnica i gerent del CEBLLOB.
Cada coreografia es valora en funció de 5 criteris: gaudiment, on es valoren aspectes d’energia, entusiasme i seguretat com a grup, l’espectacularitat de la coreografia, que té en compte la posada en escena, la dramatització, la originalitat, l’expressió, la musicalitat, i el vestuari, l’execució que posa el focus en la tècnica, sincronització i coordinació del grup, la composició, entesa com la dinàmica de la coreografia i la complicitat, és a dir, les emocions que transmeten els ballarins i ballarines, tenint en compte les interaccions, la cooperació i el bon comportament entre els membres.
Aquest any, ja s’han celebrat dues jornades Baix Dance, una el 3 de febrer a Cornellà de Llobregat i una altre, el 13 de març a Santa Coloma de Cervelló. Totes dues amb una participació de prop de 100 esportistes. La propera jornada i última d’aquest curs se celebrarà el proper 1 de juny a Castelldefels.
La 2ª Final Nacional de ritmes i balls, el proper 8 de juny a Vallirana
A més, aquest curs, per segon any consecutiu i amb l’objectiu de donar resposta al gran volum d’esportistes que practiquen les diferents modalitats de ball com hip-hop, gimnàstica aeròbica, contemporània,… el Consell Esportiu del Baix Llobregat junt amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya organitzen la 2ª Final Nacional de ritmes i balls, amb tres modalitats: gimnàstica aeròbica, ritmes i balls i danses urbanes. La final, on s’espera una participació de 300 esportistes, tindrà lloc el proper 8 de juny a Vallirana.
Consell Esportiu del Baix Llobregat
És una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar i organitzar l’activitat física i esportiva amb valors a la comarca del Baix Llobregat.