IniciActualitatL’escape room “fugim de l’LGTBIfòbia” del Consell Esportiu del Baix Llobregat formarà part de la jornada commemorativa del dia internacional contra l’LGTBIfòbia a l’esport

L’escape room “fugim de l’LGTBIfòbia” del Consell Esportiu del Baix Llobregat formarà part de la jornada commemorativa del dia internacional contra l’LGTBIfòbia a l’esport

  • 18 Feb 2025
  • Sala de premsa
Tornar

L’escape room “Fugim de l’LGTBIfòbia”, creat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat, formarà part de la jornada commemorativa del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia a l’esport que organitza l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat demà, 19 de febrer, al pavelló municipal Andrey Xepkin.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, fidel al seu compromís d’educar en valors a partir de la pràctica esportiva, se suma a la jornada que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat celebrarà demà, 19 de febrer, amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia al món de l’esport.
El programa de la jornada, que tindrà lloc de 17.30 a 20 hores al pavelló municipal Andrey Xepkin, obrirà amb l’escape room “Fugim de l’LGTBIfòbia”, que combina proves de memòria, esportives i de treball en equip per desbloquejar les paraules que construeixen un missatge contra l’LGTBIfòbia.
L’activitat, creada pel Cebllob i oberta a tota la ciutadania, va néixer amb l’objectiu de promoure la sensibilització i la prevenció de la discriminació per raó d’orientació sexual als centres educatius, entitats i administracions vinculades a l’esport i l’educació física i s’organitza des de fa prop de dos anys a diferents municipis de la comarca.
Segons Rocío Toré, coordinadora d’Esport Popular del Consell Esportiu del Baix Llobregat, iniciatives com aquesta encara són necessàries. “Convivim en una societat encara molt heteronormativa i, desgraciadament, actualment no tothom s'atreveix a visibilitzar la seva orientació sexual per por de ser jutjats o criticats. A més, el món de l'esport també està molt estereotipat amb termes que es refereixen a esport masculí i masculinitat i esport femení i feminitat”, afirma.

 

Una jornada plena de propostes lúdiques obertes a tothom
La jornada, organitzada conjuntament per la regidoria d’esports i la regidoria d’igualtat, feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, acollirà diverses propostes lúdiques i reivindicatives que donaran visibilitat a la diversitat al món de l’esport.
“Vam posar-nos en contacte amb el Consell Esportiu del Baix Llobregat perquè coneixíem l’escape room i sabíem que era una activitat que interpel·lava directament al món de l’esport i les famílies”, afirma Sofia Hernández, tècnica referent del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. “Volem que la jornada, que celebra enguany la seva primera edició, inclogui un seguit d’activitats lúdiques i obertes a tothom perquè el nostre objectiu és aconseguir una visibilitat des d’una perspectiva global”, afegeix.
Una pintada de grafiti contra l’LGTBIfòbia a l’esport a càrrec de l’entitat Kaligrafics que materialitzarà aquesta intenció o una actuació musical de la mà de l’escola de ball Blackout Dance School seran altres activitats que hi formaran part. L’esport d’equip també hi serà present amb un partit de futbol inclusiu i amistós entre el Fènix FC, el primer equip format íntegrament per homes trans de la història de l'esport espanyol, i el Futsal Sant Feliu.

Un braçalet com a símbol del compromís amb un esport lliure de discriminació
El Consell Esportiu del Baix Llobregat, fidel al seu compromís d’educar en valors a partir de la pràctica esportiva, celebra l’oportunitat de participar en aquest tipus d’iniciatives, ja que, tal com apunta Tonyo González, membre de la comissió directiva de l’entitat, “jornades com aquesta són necessàries per construir un món millor i una societat protagonitzada pel “joc net”. En el CEBLLOB, creiem que l’esport popular és el transmissor social idoni per aconseguir-ho perquè a partir de la pràctica esportiva és possible educar en valors com l’acceptació de les diversitats”.
Per simbolitzar la necessària conscienciació de totes les persones implicades en el món de l’esport en la defensa dels drets dels esportistes per combatre qualsevol mena de discriminació, establint polítiques clares d’inclusió i respectant la diversitat com a element fonamental de l’esport, es lliuraran braçalets commemoratius a tots els/les participants com a símbol del compromís amb un esport lliure de discriminació.