IniciActualitatOpinió. La salut de Barcelona

Opinió. La salut de Barcelona

  • 05 Feb 2019
  • Opinió
per Toni Rodriguez Pujol
Tornar

Recordo que no fa pas gaires anys, els profetes del desastre proclamaven que Barcelona  estava a punt de convertir-se en un gran parc temàtic i la comparaven amb ciutats aparador destinades a ser un simple contenidor de turisme d’escassa exigència cultural. Eren els hereus, dels que unes dècades abans havien associat la imatge de Barcelona amb la del Titanic. Però Barcelona és més tossuda que els seus divins destructors i ara resulta que és la cinquena millor ciutat del món segons el Best Cities Ranking que elabora l’agència nord-americana Resonance, després de Londres, París, Nova York i Tòquio.

És a dir, després de tres grans capitals de tres grans estats i de la capital absoluta de totes les capitals que es fan i es desfan.

Gràcies al turisme, tal vegada? No exactament. De fet és gràcies a l’opinió de destacats líders de l’àmbit del turisme, però també del talent i l’empresa, que ja consideren àmpliament superats els efectes de l’atemptat terrorista de la Rambla i les conseqüències de la persistent “inestabilitat política”.

En un sentit molt semblant s’expressen els redactors de l’informe “Identitat i posicionament de Barcelona” coordinat des de l’àrea de Promoció de la ciutat Barcelona Activa/Ajuntament de Barcelona, impulsors d’un estudi coral sobre la marca Barcelona que va ser presentat en societat el 30 de gener al Disseny Hub de Barcelona.

Connexió, iniciativa, ànima, contrastos (és a dir, diversitat), talent i compromís serien els sis pilars de la nostra marca, segons l’estudi, que qualifica la personalitat de Barcelona com a singular, curiosa, equilibrada, valenta, curiosa, oberta, ambiciosa i inconformista.

Iniciem un mes de febrer en el que la moral col·lectiva pot patir algunes dificultats, Però sempre ens quedarà Barcelona, una ciutat que ja va voler destruir Al-Mansur fa més de mil anys i que malgrat el seus persistents enterradors encara continua dreta.

Com va dir Corneille a “Le menteur” (El mentider), les gens que vous tuez se portent assez bien“. Que traduït al castellà ì falsament atribuït a José Zorrilla, diu “los muertos que vos matáis gozan de buena salud”.

Gaudim-ne.